Legalisering

Gedurende een lange tijd na de beëindiging van de uitzendingen eind 2003 kregen we nog steeds reacties van mensen die ons herkenden. Vragen en opmerkingen zoals: 'Wanneer gaan jullie weer door?' en 'We missen jullie muziek nog steeds' bleven ons maar bereiken. Daarom trokken we in 2007 de stoute schoenen aan en begonnen we met het verzamelen van de informatie over de instanties in België en in Nederland, die hun fiat moesten geven of op een andere wijze een bijdrage moesten leveren voor de legalisering.

Oprichter van het eerste uur Frans beet zich vast in de moeilijke materie. Het kostte hem enkele jaren en veel energie om zowel de Vlaamse als Nederlandse overheidsdiensten op één lijn te krijgen. Want de enige mogelijkheid voor een lokale radio-omroep voor Baarle-Hertog was een samenwerking tussen de Nederlandse en Belgische overheid. Dergelijke projecten duren altijd lang, heel lang. Maar Frans hield vol en het resultaat mag er zijn. Radio BaHena is legaal terug gekeerd in en specifiek voor Baarle-Hertog. De gemeente waar we al jarenlang verbleven maar dat mocht in de begin jaren niet geweten zijn :).

Voormalig Vlaams minister van Bestuurszaken, Buitenlands Beleid, Media en Toerisme Geert BOURGEOIS noemt het dossier zelfs een symbooldossier voor een positieve en pragmatische Vlaams-Nederlandse samenwerking.

Het resultaat kan u beluisteren als in de omgeving van Baarle-Hertog bent. Onze muziek en informatie is te beluisteren via de FM op 106.7, via deze website (Luister live), via de (Android) App van Radio BaHeNa óf via TuneIn.
U kunt TuneIn ook op uw smartphone of tablet installeren. Zoek daarna naar 'Radio bahena'.